blog

Organizovan javni uvid u PDR

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove
10. avgust 2018.

Javni uvid u Plan detaljne regulacije bloka između ulica Vojvode Stepe, Otokara Keršovanija, Bilećke i Generala Rašića, gradska opština Voždovac.

Planom se menja projekat, parametri izgradnje, veličina dvorišta, itd, dodaju se novi objekti sa značajno izmenjenim visinama. Izmene se dešavaju nakon što su stanovi u fazi I i fazi II već prodati.

Poredeći Urbanistički projekat usvojen krajem 2016. godine po kome je i započela izgradnja prve 2 faze projekta i Plan detaljne regulacije usvojen dve godine kasnije, može se zaključiti sledeće:

– Izmenom morfologije  stambenog bloka, uvođenjem 3 kule, smanjenjem unutrašnjeg dvorišta i povećanjem broja korisnika znatno se menja bonitet ovog kompleksa.
– Maksimalna spratnost predviđena UP-om je P+7+Pk, odnosno kota venca iznosi 26m. U zoni visokih objekata M.4.1. PDR-om se ta visina povećava na maksimalnu visinu objekta od 75m, što može biti oko P+G+25. U zoni M.4.2. PDR predviđa visinu objekata od 34 m, što mogu biti dodatna 3 sprata na novoplanirane stambene lamele.
– Termin kondominijum se spominje samo u urbanističkom projektu, ne i u planskim dokumentima

Uverene smo da je razvoj grada zajednički proces i zato Vas pozivamo da nam se u tome pridružite.

Budite slobodni 
da nas kontaktirate.