blog

Raspisan opšti javni neanonimni programsko anketni konkurs za rešenje prostora parka od hotela Jugoslavija do Ušća na Novom Beogradu

Direkcija za građevinsko zemljište grada Beograda,
Društvo arhitekata Beograda i Društvo urbanista Beograda

17. novembar 2007. godine


„Cilj konkursa je prikupljanje ideja putem ankete za definisanje prostora koji se prostire između Save i Dunava sa jedne i Bulevara Mihaila Pupina sa druge strane. Raspisivač poziva sve građane bez obzira na profesiju kojom se bave da iznesu svoje ideje o uređenju ovog važnog dela Beograda. Mnogi značajni objekti Beograda se nalaze upravo ovde a među njima su najznačajniji Palata federacije, Kompleks Ušće, Park prijateljstva i Muzej savremene umetnosti. Pored pomenutih postojećih objekata ovde se planira i izgradnja zgrade beogradske Opere i aneksa Muzeja savremene umetnosti.”


„Nagrađeni radovi postaju vlasništvo Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, koji će u daljem radu biti korišćeni kao podloga za izradu Regulacionog plana tog prodručja a zatim i za izradu Programa za moguće arhitektonsko – urbanističke konkurse za pojedine objekte tog plana.”


Pristigla su 82 rada, a žiri je izabrao i nagradio 11 najboljih predloga.

Uverene smo da je razvoj grada zajednički proces i zato Vas pozivamo da nam se u tome pridružite.

Budite slobodni 
da nas kontaktirate.