blog

Usvojen zaključak da se podržava inicijativa Udruženja stanara

Septembar 2013.
Zvanični sajt Opštine Voždovac

Gradska opština Voždovac i Skupština Gradske Opštine Voždovac usvojili zaključak da u celini podržavaju inicijativu Udruženja stanara naselja‘’Stepa Stepanović’’ da se ne dozvoli da usvajanjem urbanističkog projekta dođe do promene predviđenih sadržaja u naselju, kao i da se hitno realizuje izgradnja doma zdravlja i svih ostalih predviđenih pratećih sadržaja.

Udruženje stanara naselja “Stepa Stepanović” obratilo se Veću Gradske opštine Voždovac sa molbom da se njihova Opština priključi peticiji koju je potpisalo preko 1300 kupaca stanova koji su spremni da se uz burne proteste suprotstave nameri Građevinske direkcije Srbije, koji su kao investitori odustali od dogovorene izgradnje objekta zdravstvene zaštite sa pratećim sadržajima. Borba stanovnika novog naselja usmerena je i protiv namere investitora da u delu naselja izgradi benzinsku pumpu sa pretakalištem tečnog naftnog gasa i skladištem boca do 1000 kg. Stanovnici se više od mesec dana najoštrije protive ovim namerama Građevinske direkcije Srbije, a spremni su i da fizički, ukoliko bude bilo potrebno, onemoguće izgradnju pumpe u naselju.

Zaključak Veća GOV i Skupštine GOV dostavljen je: Vladi RS, Građevinskoj direkciji Srbije, Skupštini grada Beograda, Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove grada Beograd.

Uverene smo da je razvoj grada zajednički proces i zato Vas pozivamo da nam se u tome pridružite.

Budite slobodni 
da nas kontaktirate.